Windmolens van Mykonos

windmolens van mykonos

Windmolens van Mykonos

Mykonos staat bekend om zijn prachtige landschap, adembenemende stranden en levendige sfeer. Maar een van de meest iconische kenmerken van dit Griekse eiland zijn de windmolens. Deze majestueuze bouwwerken sieren al eeuwenlang de horizon en zijn uitgegroeid tot het symbool van Mykonos. In dit artikel nemen we je mee naar de fascinerende wereld van de windmolens van Mykonos.

De geschiedenis van de windmolens

De windmolens op Mykonos hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Ze werden oorspronkelijk gebouwd om tarwe te malen, een belangrijke economische activiteit in die tijd. Maar naarmate de technologie vorderde, verloren de windmolens hun oorspronkelijke functie en werden ze geleidelijk aan buiten gebruik gesteld.

Architectuur en ontwerp

Wat de windmolens van Mykonos zo uniek maakt, is hun karakteristieke ontwerp. Elke molen bestaat uit een ronde stenen toren met witgekalkte muren en kegelvormige daken. Dit ontwerp is niet alleen esthetisch aantrekkelijk, maar ook functioneel. De ronde vorm zorgt ervoor dat de windmolen maximaal kan profiteren van de wind, terwijl de kegelvormige daken bescherming bieden tegen de elementen.

Duurzaamheid en energieproductie

Hoewel de windmolens van Mykonos niet langer in gebruik zijn voor het malen van tarwe, hebben ze een nieuwe rol gekregen in de moderne tijd. Veel van deze windmolens zijn omgebouwd tot kleine energiecentrales die groene energie produceren. Dit is een belangrijke stap in de richting van duurzaamheid en draagt bij aan Mykonos’ streven naar een milieuvriendelijke toekomst.

Culturele betekenis

De windmolens van Mykonos zijn niet alleen architectonische meesterwerken, maar spelen ook een belangrijke rol in de cultuur van het eiland. Ze zijn een grote bron van trots voor de lokale bevolking en staan symbool voor het harde werk en de vastberadenheid van de vorige generaties. Bovendien zijn de windmolens een populaire attractie geworden voor toeristen van over de hele wereld, die gefascineerd zijn door hun schoonheid en geschiedenis.

De perfecte foto

Als je op vakantie bent op Mykonos, wil je natuurlijk een prachtige foto maken van de windmolens. Maar om de perfecte foto te krijgen, moet je rekening houden met verschillende factoren. Ten eerste is het belangrijk om de juiste hoek te vinden. Sommige windmolens staan dicht bij elkaar, dus het kan lastig zijn om er één volledig in beeld te krijgen. Daarnaast speelt het licht een grote rol. Probeer de windmolens te fotograferen tijdens het gouden uur, wanneer het licht warm en zacht is. Tot slot is het belangrijk om geduld te hebben. Soms moet je even wachten tot de drukte rondom de windmolens afneemt, zodat je een foto kunt maken zonder andere toeristen erop.

Een symbool van Mykonos

De windmolens van Mykonos zijn niet zomaar bouwwerken, ze zijn een echt symbool geworden van dit prachtige eiland. Hun charmante ontwerp, rijke geschiedenis en duurzame functie maken ze tot een unieke attractie die de moeite waard is om te ontdekken. Dus als je ooit de kans krijgt om naar Mykonos te reizen, vergeet dan niet om een bezoek te brengen aan deze adembenemende windmolens. Je zult versteld staan van hun schoonheid en betovering.

Vakantie aanbiedingen Mykonos

 1.009,00

Absolute Mykonos Suites & More is een 4.0 sterren accomodatie in Mykonos. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 1009.00 per persoon.

 2.453,00

Mykonos Euphoria Suites is een 5 sterren accomodatie in Kalo Livadi. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 2453.00 per persoon.

Aghios Ioannis

Thassos grand resort

 691,00

Thassos grand resort is een 5 sterren accomodatie in Aghios Ioannis. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 691.00 per persoon.

Mykonos-stad

Vencia Boutique

 1.724,00

Vencia Boutique is een 4 sterren accomodatie in Mykonos-stad. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1724.00 per persoon.

Mykonos-stad

My Mykonos

 2.026,00

My Mykonos is een 4 sterren accomodatie in Mykonos-stad. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 2026.00 per persoon.

Agios Ioannis

Casa Del Mar Mykonos

 4.751,00

Casa Del Mar Mykonos is een 4 sterren accomodatie in Agios Ioannis. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 4751.00 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *