Openbaar vervoer Mykonos

Openbaar vervoer Mykonos

Het openbaar vervoer op het prachtige eiland Mykonos is niet alleen een handige manier om je te verplaatsen, maar ook een betaalbare optie. In dit artikel zullen we de kosten van het openbaar vervoer op Mykonos bespreken, evenals andere nuttige informatie die je nodig hebt om je reis te plannen.

Busvervoer op Mykonos

De meest gebruikte vorm van openbaar vervoer op Mykonos is het busvervoersysteem. De bussen zijn comfortabel, betrouwbaar en bieden vele routes aan die je naar verschillende bestemmingen op het eiland brengen. Of je nu vanuit je hotel naar het centrum wilt gaan of een avontuurlijke dagtocht wilt maken naar een van de pittoreske stranden, de bussen kunnen je overal naartoe brengen.

Kosten van buskaartjes

De prijzen voor buskaartjes op Mykonos zijn zeer redelijk. Een enkele reis kost ongeveer €1,80. Houd er rekening mee dat deze prijzen echter onderhevig zijn aan verandering en het altijd verstandig is om actuele informatie in te winnen voordat je op pad gaat.

Klik hier voor de bustijden en haltes.

Taxi’s op Mykonos

Als je op zoek bent naar meer flexibiliteit en privacy, dan zijn taxi’s een andere optie om rond te reizen op Mykonos. Hoewel taxi’s iets duurder zijn dan de bus, bieden ze wel het gemak van deur-tot-deur service en de mogelijkheid om op elk gewenst moment te stoppen voor een foto of om van het adembenemende uitzicht te genieten.

Taxitarieven

De tarieven van de taxi’s op Mykonos worden bepaald door een meter. De initiële kosten variëren tussen €3,50 en €5,00, afhankelijk van het tijdstip van je rit. Voor elke kilometer wordt er ongeveer €1,00 gerekend. Houd er rekening mee dat er toeslagen kunnen gelden voor late ritten of ritten naar afgelegen gebieden, dus het is altijd verstandig om vooraf de prijs met de chauffeur te bespreken.

Scooters en Quadbikes

Als je avontuurlijk bent aangelegd en het eiland op je eigen tempo wilt verkennen, dan zijn scooters en quadbikes misschien iets voor jou. Het huren van een scooter of quadbike is populair onder toeristen en biedt een leuke en spannende manier om Mykonos te verkennen.

Verhuurtarieven

De huurprijzen voor scooters en quadbikes variëren afhankelijk van het type voertuig en het verhuurbedrijf. Gemiddeld kun je verwachten ongeveer €20,00 per dag te betalen voor een scooter en €40,00 voor een quadbike. Houd er rekening mee dat sommige verhuurbedrijven een hogere borg vragen, die je terugkrijgt na het retourneren van het voertuig in goede staat.

Veerboten naar nabijgelegen eilanden

Mykonos is gelegen in de Egeïsche Zee en biedt ook veerbootverbindingen naar nabijgelegen eilanden. Dit opent de mogelijkheid om dagtochten te maken en andere prachtige bestemmingen te verkennen tijdens je verblijf op Mykonos.

Veerboottarieven

De prijzen voor veerboten variëren afhankelijk van de bestemming en het type veerboot. Het is verstandig om vooraf de dienstregeling en de tarieven te controleren bij de veerbootmaatschappij. Gemiddeld kun je verwachten ongeveer €40,00 tot €60,00 te betalen voor een retourticket naar een nabijgelegen eiland.

Auto huren Mykonos

Het huren van een auto biedt een groot aantal voordelen tijdens je verblijf op Mykonos. Allereerst geeft het je de vrijheid om het eiland op je eigen tempo te verkennen. Je hoeft niet afhankelijk te zijn van het openbaar vervoer of georganiseerde tours. Met een huurauto kun je zelf bepalen welke plekken je wilt bezoeken en hoelang je ergens wilt blijven.

Daarnaast is Santorini gezegend met vele prachtige stranden die verspreid liggen over het eiland. Met een huurauto kun je gemakkelijk van het ene naar het andere strand rijden, zonder dat je gebonden bent aan vaste vertrektijden van bussen. Je kunt dus op elk moment van de dag jouw eigen ideale stranddag creëren.

Een auto huur je voordelig bij Sunnycars de perfecte keuze en makkelijk vooraf te reserveren.

Vakantie aanbiedingen Mykonos

Mykonos-stad

Anagram Boutique

 1.840,00

Anagram Boutique is een 2 sterren accomodatie in Mykonos-stad. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 1840.00 per persoon.

 623,00

Vienoula's Garden Hotel is een 3.0 sterren accomodatie in Mykonos. u boekt deze reis direct bij onze partner Zoover. Nu vanaf EUR 623.00 per persoon.

Mykonos-stad

Absolut Mykonos

 3.446,00

Absolut Mykonos is een 5 sterren accomodatie in Mykonos-stad. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 3446.00 per persoon.

 824,00

Peters Studios is een 2 sterren accomodatie in Ornos. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 824.00 per persoon.

 162,28

Adorno Beach Hotel & Suites is een 4.0 sterren accomodatie in Ornos. u boekt deze reis direct bij onze partner &Olives travel. Nu vanaf EUR 162.28 per persoon.

 1.383,32

Myconian Imperial Resort is een 5.0 sterren accomodatie in Elia Beach. u boekt deze reis direct bij onze partner &Olives travel. Nu vanaf EUR 1383.32 per persoon.